Mommy life

Over 1 maand wordt mijn baby 2!

Jeetje… Wat gaat de tijd toch snel! Over 4 maanden wordt valentina alweer 2 jaar.. van baby is ze uitgegroeid tot eigenwijze bijna peuter.

Frozen fever

Ja we moeten er echt aan geloven, het is hier in huis Elsa voor en Elsa na. Alles staat voor Valentina in het teken van Frozen. En ik zou liegen als ik zei dat ik dat niet leuk vond, want stiekem ben ik zelf ook fan van de sneeuwvlokken en de ijzige Elsa. Ik vind het een fantastische film! Naast frozen is ze ook onwijs fan van shimmer & shine. Een nickelodeon serie. Super leuk ook!

Eigen karakter

Valentina is een heel temperamentvol kind en dat is soms best een uitdaging. Ze kan boos worden om niets en heeft regelmatig thuis een driftbui. Tegenwoordig krijgt ze een time out als ze zoiets doet en dat werkt vaak goed. Temperamentvol zijn zorgt niet alleen voor driftbuien of vervelend gedrag, maar maakt vooral ook dat ons bijna peuter meisje heel goed weet wat ze wel en niet wil en dit geeft ze ook duidelijk aan. Als valentina nee zegt dan is het ook echt nee en dat vind ik erg fijn. Zo doen anderen ook nooit dingen die zij niet wil, probeerd iemand dat wel dan waarschuw ik tegenwoordig van joh als ze nee zegt bedoeld ze ook echt nee. Valentina haar temperament zorgt ook voor een heleboel hilarische situaties. Zo zegt ze iedereen goede dag en is ze totaal niet bang! En dat is super leuk om te zien. Ze stapt overal zo op af en wil alles ontdekken, zien en zelf doen. En iets wat ik ook geweldig aan haar vind is haar gevoel voor humor. Valentina maakt het liefst overal een lolletje van en houd graag papa of mama voor de gek. Zo trekt ze ook regelmatig gekke bekken naar kleine zus en liggen ze samen helemaal dubbel van het lachen.

Mama of toch papa?

Valentina was van baby af aan een echt papa’s kindje, maar de laatste tijd neigt ze toch weer wat meer naar mama. Zo staat ze vaak onderaan te trap te roepen mama waar ben Jij? Als ik even de was van boven haal en klimt ze de laatste tijd ook vaak bij mij op schoot om te knuffelen en kusjes te komen brengen en daar geniet ik ontzettend van. Ik weet nog goed dat ik het in haar baby tijd echt moeilijk vond dat ze meer naar papa toe trok. Dus dit maakt het dubbel en dwars goed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s